Åbningstider i denne uge
Generelle åbningstider

Mandag 12.00-18.30
Tirsdag 09.30-20.00
Onsdag 09.30-20.00
Torsdag 09.30-20.30
Fredag 09.30-21.30
Lørdag 09.30-20.30
Søndag 09.30-19.00

Vores åbningstider kan være påvirket af et særarrangement - læs mere
Planetarium

Åbent i dag
09.30-20.30

Menu
Udstilling

Kosmos

Planetariums prisvindende udstilling Kosmos giver svar på et af livets helt store spørgsmål: ’Hvor kommer vi fra?’

Vi ser nærmere på livets opskrift og for at finde de kosmiske ingredienser, sætter vi fokus på både Big Bang, stjerner og sorte huller

Alt, hvad du er, kommer fra universet

Din krops byggesten – atomerne – kommer fra rummet, og på en kosmisk rejse finder vi ud af, hvor de forskellige grundstoffer helt præcist bliver dannet.

Hydrogenet i vandet i dine celler kommer fra begyndelsen af det hele – fra Big Bang. Livet består af DNA, som blandt andet er bygget op af grundstoffet karbon, der bliver dannet i stjerner. Stjernerne i universet fungerer som store grundstoffabrikker, og det er også her, at jernet i dit blod er blevet dannet. Grundstoffet zink er vigtigt for dit immunforsvar og kommer fra store stjerneeksplosioner – supernovaer.

Visuel og faglig eksplosion
Udstillingen er en eksplosion af visuelle indtryk. Den er udarbejdet i samarbejde med udstillings- og designvirksomheden ’59 Productions’ fra London med en tanke om at sætte beskueren i centrum. Vi gør brug af den nyeste teknologi, og hele udstillingen er designet fra bunden med afsæt i faglighed.

Vinder af prisen “Sustainable Succes”
I 2018 vandt udstillingen, ‘Kosmos’, en Ecsite Award i kategorien “Sustainable Succes” for sin inkluderende og engagerende udstilling om astrofysik.

Organisationen Ecsite er et europæisk netværk af videnskabscentre og museer, der har eksisteret siden 1990. Ecsites mission er at inspirere og styrke videnskabscentre, museer og alle organisationer, der engagerer mennesker med videnskab, og at fremme viden herom.

Hvordan køber jeg billet?
Entréen til Planetarium inkluderer en billet til en film i vores store Planetariekuppel. Du kan reservere billetter eller blot dukke op hos os og få billet til en af dagens film.

Vi ser frem til at byde velkommen i en udstilling om sorte huller, stjerner, galakser og ikke mindst dig.

Udstillingen er blevet til med støtte fra A. P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål.

01/06

Udstilinger i Planetarium

Gå på opdagelse i Planetariums udstillinger og bliv klogere på byggestene til universet og rummissioner før eller efter din tur i Planetariekuplen

Forestillinger

Få en helt unik oplevelse, når du ser en forestilling i Planetariekuplen. Lad lærredet omslutte dig!

Månesten

I Planetarium kan du opleve en vaskeægte månesten. Den vejer 207 gram og er hentet ned fra Apollo 17-missionen i 1972, som i øvrigt var sidste gang mennesket besøgte Månen.

Månestenen er efter sigende den største udstillet uden for USA’s grænser.