FAMILIEDAG - SOLEN

Til denne familiedag ser vi nærmere på vores egen stjerne Solen. Når vi bygger solteleskoper og når vi tager på en digital rejse i vores store rumteater.

kl. 9.30-11.30
Pris: 150 kr.

Solen - stjernen, der er centrum for vores solsystem - befinder sig i en af Mælkevejens arme, og udgør 98,8 procent af Solsystemets masse. Selv om Solen er en såkaldt ‘gul dværgstjerne,’ hører vores solsystems stjerne blandt de 5 % af Mælkevejens største stjerner og er 333.000 gange så stor som Jorden.

Til denne familiedag vil vi se nærmere på, hvad Solen er for en stjerne. Vi tager på rumrejse i det store rumteater og så undersøger vi Solens lys i vores kreative værksted. Vi kigger på UV-perler og bygger vores egne solteleskoper. Vi lærer jer, hvordan man kan observere Solen uden at få skader på øjnene og hvis Solen titter frem fra skyerne tager vi vore solteleskoper med udenfor og tester dem.

Efter familiedagen er der adgang til udstillingen og man kan opleve resten af weekendens program. Der er fx astroshow kl. 12. Du kan læse mere om det almindelige weekendprogram her

Planetariet åbner kl. 9

 

Familiedag

Familiedagene er arrangementer, hvor børn er i centrum. Vi udforsker forskellige astronomiske emner i børnehøjde. Vi leger lege og tager på rumrejse i rumteateret. Familiedagene henvender sig primært til børn i aldersgruppen 6-10år.