KULTURNAT

Fredag den 13. oktober er det Kulturnat i København og igen i år slår vi dørene op til en uforglemmelig aften på Tycho Brahe Planetarium under temaet ’Næste stop: Rummet!’

kl. 18-24
Kun adgang med kulturpas

To gange i timen fylder vi op i den store kuppelsal og tager jer med på en rumrejse ud til Solsystemets planeter. I udstillingen vil der fra 18-21 være kreativt værksted for børn, hvor du kan lave prik-prik stjernebilleder og farvelægge dine egne planeter, mens du hører børnejazz. Fra kl. 21 vil der være talks og sjove indslag for voksne. Vi fortæller om den aktuelle stjernehimmel, nyt fra rummet og laver pub quiz – OBS denne del vil foregå på engelsk.

 

Rumrejse til Solsystemets planeter

Tag med en astroguide på tur ud til Solsystemets planeter i den store kuppelsal. Vi besøger Venus med sin tætte atmosfære og tager en tur til Mars i jagten på liv. På Jupiter ser vi nærmere på de store storme og så suser vi forbi Saturns ringe. Foredraget tager ca. en halv time og vi prøver at få så mange mennesker igennem som muligt. Det vil sige, at vi lukker ind i salen ca. to gange i timen. Man kan forvente at vente i kø.  Rumrejsen er tilrettelagt så alle kan være med.

 

Det for børn

Fra 18-21 omdanner vi den centrale del af udstillingen til et kreativt værksted. Her kan du lave prik-prik stjernebilleder, farvelægge dine egne planeter eller kaste dig ud i andre kreative projekter.

kl. 19 og 20 vil de friske musikere fra Zoobrass spille op til dans og fjol med funky børnejazz med trut og trommen.

 

Og det for voksne

Fra kl. 21 er udstillingen ramme for et sammensurium af talks om astronomi og rumfart og andre indslag. Denne del af aftenen vil foregå på engelsk. Det vil desuden være muligt at købe øl og gå opdagelse i udstillingen.

 

Program

 

21.15: A talk about the Night Sky – What can you see?

Vi guider dig gennem hvilke planeter og stjernebilleder, du kan se på himlen.

 

21.45: Koncert med Gerda Monroe

 

22.30: News from space - Talk

Du kan bl.a. se de flotte nye billeder af Jupiter og høre om nyfundne exoplaneter.

 

23: Pub quiz

Ved du nok om rummet til at vinde den store astro pub quiz? eller ved du for meget?

 

23.30: Where do you come from? – talk

Du er lavet af små byggesten, skabt i Big Bang, i stjerner og i stjerneeksplosioner

 

NB. På kulturnatten er der kun adgang til aktiviteterne og huset med gyldigt kulturpas. Du kan se, hvor du kan købe kulturpas her.