TELESKOPAFTEN

Har du lyst til at se Jupiters måner i teleskop, eller måske se nærmere på Månens kratere? Vi samler vores egne teleskoper og ser nærmere på den aktuelle nattehimmel.

kl. 17-19
Pris: 450 kr. (inklusiv teleskop)
Ledsagerbillet: 50kr.

Vil du gerne i gang med, selv at observere himlen med et teleskop? Så er teleskopaften på Tycho Brahe Planetarium et godt sted at starte.

Vi begynder aftenen med at samle vores eget Galileoskop, under kyndig vejledning af Carsten Andersen. Et Galileoskop er et godt begynderteleskop, der blev udviklet i forbindelse med det Internationale Astronomi-år i 2009. Når vi har samlet vores teleskoper vil vi lære at bruge programmet Stellarium til at planlægge aftenens observationer. Stellarium er et program, hvor man kan se en animation af nattehimlen og lede efter planeter og andre interessante objekter. Hvis vejret er med os, afslutter vi aftenen udenfor, hvor vi vil bruge vores ny-samlede teleskoper til at observere nattehimlen.

 

Man skal bruge et almindeligt fotostativ for at kunne observere med teleskopet. Har du allerede et fotostativ, kan du tage det med, og ellers har vi nogle, som man kan låne. 

 

Du kan købe en gæstebillet for 50 kr. sammen med en almindelig billet. Dette giver adgang til foredrag men ikke et ekstra teleskop.

 

Der er 25 pladser til teleskopaften.