SPOT PÅ PLANETERNE - MERKUR

I en ny foredragsrække ser vi nærmere på Solsystemets planeter. Merkur er den planet, der befinder sig tættest på Solen og den gemmer på mange spændende fænomener.

kl. 19.15-20.15
Pris: 65 kr.
Studerende og medlemmer 50 kr.

Merkur er opkaldt efter den romerske gud, som minder om den græske Hermes. Ligesom gudernes bevingede budbringer bevægede sig hurtigt, varer Merkurs kredsløb om Solen kun 88 dage - det er dobbelt så hurtigt som Merkurs døgn, på 176 jord-dage. Merkur har næsten ingen atmosfære, og blandt Solsystemets planeter er Merkur den planet, som har de største temperatursvingninger - fra hele 430 ℃ i løbet af Merkurs dag til -183 ℃ under Merkurs lange nat.

 

I dette foredrag ser vi nærmere på solsystemets mindste planet – både med hensyn til de ting, vi ved, hvordan vi har fundet ud af det, og hvordan vi vil udforske planeten i fremtiden.

 

Spot på planeterne

Spot på planeterne er en ny foredragsrække, hvor vi stiller skarpt på solsystemets syv andre planeter. Du kan høre om Merkurs kratere, Venus' atmosfære, udforskningen af Mars, Jupiters skybælter, Saturns ringe, det faktum at Uranus ligger ned i sin bane og Neptuns vinde. 

Maj: Merkur

Juni: Venus

Juli: Mars

August: Jupiter

September: Saturn

Oktober: Uranus

November: Neptun