SPOT PÅ PLANETERNE - VENUS

I en ny foredragsrække ser vi nærmere på Solsystemets planeter. Venus bliver ofte omtalt som Jordens tvilling, men en tyk atmosfære giver planeten en overfladetemperatur på over 400 grader.

kl. 19.15-20.15
Pris: 65 kr.
Studerende og medlemmer 50 kr.

Venus’ varme temperatur skyldes, at Venus’ atmosfære stort set kun består af CO2, der er en drivhusgas. Det vil sige, at varmen bliver holdt inden for atmosfæren ligesom i et drivhus. Det tætte skylag omkring Venus består af koncentreret svovlsyre, og det regner også med svovlsyre, men fordi Venus er så varm, når regnen aldrig frem til planetens overflade.

 

Under skyerne finder man fladt stenlandskab, af og til beklædt af bjerge, dale og udslukte vulkaner. Venus er vores nærmeste nabo i Solsystemet og man kan finde flere ligheder mellem Venus og Jorden. De to planeter er næsten lige så store, og der er kun 2 procent forskel på det materiale, som de hver især består af.

 

Vi kigger på de forskelle og ligheder i foredraget, hvor vi også vi se nærmere på, hvordan vi har fundet ud af så meget om Venus og hvordan vi vil udforske planeten i fremtiden.

 

Spot på planeterne

Spot på planeterne er en ny foredragsrække, hvor vi stiller skarpt på solsystemets syv andre planeter. Du kan høre om Merkurs kratere, Venus' atmosfære, udforskningen af Mars, Jupiters skybælter, Saturns ringe, det faktum at Uranus ligger ned i sin bane og Neptuns vinde.