FEST FOR SOLEN - SOLHVERV

Den 21. juni er det årets længste dag og sommersolhverv. Vi fejrer dagen med et foredrag om Solen og dens betydning for os inden vi sammen ser solnedgangen over søerne.

kl. 20-22
Pris: 99 kr.
Studerende og medlemmer 85 kr.

Solen er faktisk en helt almindelig gul dværgstjerne, som der findes milliarder af i Universet, men den er alligevel noget helt specielt for os. Uden den ville livet ikke kunne eksistere her på Jorden.  D. 21. juni er det solhverv og det fejrer vi med et foredrag og en efterfølgende sol-drink i solnedgangens skær.

 

Solen er en vigtig drivkraft for Jordens miljø, og den vigtigste betingelse for livet på vores planet. Derfor er studiet af Solen en vigtig gren indenfor astronomien, og kan for eksempel give os mere viden om den rige aktivitet i Solens atmosfære, hvor der jævnligt slynges millioner af tons materiale ud i soleksplosioner.

 

I gammel tid blev der holdt solhvervsfester i Norden for at fejre Solen og dens lys. Solen var og er meget vigtig for os mennesker. Den driver årstider, havstrømme, vejret og klimaet her på Jorden og den 21. juni er det solhverv og også årets længste dag.

 

I foredraget ser vi på fænomenet solhverv og undersøger også Solens stjerneegenskaber nærmere.

 

Efter foredraget byder vi på en drink (inkluderet i prisen) og ser solnedgangen sammen over Søerne.