23. MARTS: NORDLYS - EKSTRA

Når det er jævndøgn er chancerne for Nordlys særligt gode. Til dette foredrag klæder jer både på til at gå på jagt efter nordlys selv og fortæller mere om det fantastiske fænomen.
kl. 19.15-20.15
Pris: 65 kr.
Studerende og medlemmer 50 kr.

KOM GERNE I GOD TID, DA DER KAN VÆRE KØ VED INDGANGEN.

Polarlys (nord- og sydlys) opstår, når elektrisk ladede partikler fra Solen strømmer mod Jorden. Når partiklerne kommer til Jordens nord- og sydpol, rammer de partiklerne i luften og luften i den del af vores atmosfære, som ligger ca. 90-500 km over jordoverfladen, begynder at gløde. Det er det, vi ser som nordlys.

På denne tid af året er der også ekstra store chancer for at se nordlys, fordi Jordens hældning gør os særlig modtagelige for partikler fra Solen. Vi vil fortælle jer mere om, hvordan dette fascinerende fænomen opstår og komme med gode råd til, hvordan du selv kan observere det.

 

Danmark ligger meget sydligt, når man tænker på mulighederne for nordlys, man kan dog være heldig at få et syn af de farvede bølger på himlen, og med dette foredrag vil vi gerne maksimere jeres chancer. Vi ser også nærmere på nogle af de myter, der har været forbundet med nordlys gennem historien.

Billedet er taget af Alex Conu