STJERNEAFTEN – STJERNETÅGER

Vidste du at stjernen for enden af Orions sværd i virkeligheden er en stjernetåge? Til denne stjerneaften ser vi nærmere på de lidt mere specielle og spektakulære emner og gennemgår også, hvad du ellers kan se på himlen.

kl. 19.15-20.15
Pris: 65 kr.
Studerende og medlemmer: 50 kr.

Med det blotte øje kan de ligne så tågede, udtværede stjerner, men hvis du har en lille kikkert eller måske endda et teleskop, så træder noget fantastisk frem. Vi ser nærmere på Orion tågen, som man finder for enden af Orions sværd i stjernebilledet Orion. Det er en stjernetåge, der ligger over 1000 lysår fra os, men vi kan altså alligevel se den på nattehimlen.

 

Vi ser også nærmere på håndvægtstågen og forskellige galaksehobe, som man kan håbe at få et glimt af. Vi tager også et smut forbi Andromedagalaksen, der er vores nærmeste nabogalakse.

 

Derudover klæder vi jer også på til selv at navigere rundt på nattehimlen, og fortæller hvilke stjernebilleder og planeter, I skal holde særligt udkig efter i løbet af november.

 

Stjerneaften

Den sidste onsdag i hver måned tager vi jer med på en rejse hen over nattehimlen (OBS – denne gang er det en tirsdag). Vi gennemgår hvilke planeter og stjernebilleder, som du kan se på himlen for tiden og tager fat i aktuelle himmelfænomener som fx nordlys og lyse nætter. Hver måned vil vi dykke dybere ned i et aktuelt emne fx Venus, sommerhimlen eller Månen.