STJERNEAFTEN – MÅNEFORMØRKELSE

Den 7. august kan vi være heldige at se en delvis måneformørkelse fra Danmark. Til denne stjerneaften stiller vi derfor skarpt på Månen og gennemgår også, hvad du ellers kan se på himlen.

kl. 19.15-20.15
Pris: 65 kr.
Studerende og medlemmer: 50 kr.

Som sædvanlig kigger vi nærmere på, hvad du generelt kan se på nattehimlen, men vi vil især fokusere på Månen og hvordan du observere den. Den 7. august er der en delvis måneformørkelse, desværre er der ret dårlige betingelser for at se den her i Danmark, men vi klæder jer på til at gøre forsøget. Vi ser også på, hvad du kan se på Månen på en helt normal nat. Vi besvarer desuden spørgsmålene: Hvorfor har Månen faser? og hvad er tidekræfter? 

 

Vi klæder jer også på til selv at navigere rundt på nattehimlen, og fortæller hvilke stjernebilleder og planeter, I skal holde særligt udkig efter i løbet af august.

Stjerneaften

 

Den sidste onsdag i hver måned tager vi jer med på en rejse hen over nattehimlen. Vi gennemgår hvilke planeter og stjernebilleder, som du kan se på himlen for tiden og tager fat i aktuelle himmelfænomener som fx nordlys og lyse nætter. Hver måned vil vi dykke dybere ned i et aktuelt emne fx Venus, sommerhimlen eller Månen.