EKSTRA - STJERNEAFTEN – NORDLYS

Jævndøgn ligger i september og det betyder, at chancerne for Nordlys er gode. Vi klæder jer på til både at gå på jagt efter nordlys og se efter andre spændende ting på himlen.

kl. 19.15-20.15
Pris: 65 kr.
Studerende og medlemmer: 50 kr.

UDSOLGT

Når mørket for alvor sænker sig over os og på den anden side af efterårsjævndøgn får vi flere og flere timer til at kigge på stjerner i.

På denne tid af året er der også ekstra store chancer for at se nordlys, og det er det, vi vil koncentrere os om denne aften. Vi vil fortælle jer mere om, hvordan dette fascinerende fænomen opstår og komme med gode råd til, hvordan du selv kan observere det.

 

Nordlys er et lysfænomen i atmosfæren, som især optræder i de polare egne. Lyset dannes i højder mellem 90 km og 300 km, når partikler fra Solen rammer atmosfærens molekyler og får dem til at udsende lys.

 

Vi klæder jer også på til selv at navigere rundt på nattehimlen, og fortæller hvilke stjernebilleder og planeter, I skal holde særligt udkig efter i løbet af oktober.

Stjerneaften

Den sidste onsdag i hver måned tager vi jer med på en rejse hen over nattehimlen. Vi gennemgår hvilke planeter og stjernebilleder, som du kan se på himlen for tiden og tager fat i aktuelle himmelfænomener som fx nordlys og lyse nætter. Hver måned vil vi dykke dybere ned i et aktuelt emne fx Venus, sommerhimlen eller Månen.