28. FEBRUAR: FORÅRETS NATTEHIMMEL

Forårets nattehimmel byder på flotte stjernebilleder, planeter og meteorsværme. Vi guider jer gennem det hele, og giver gode tips til, hvordan du selv kan observere de spændende fænomener på himlen.
kl. 19.15-20.15
Pris: 65 kr.
Studerende og medlemmer 50 kr.

Forårets stjernehimmel giver os rig mulighed for at se mange forskellige stjernebilleder. Vi guider jer rundt på himlen fra Karlsvognen til nordstjernen og Lille Bjørn og videre til Cassiopeia. Vi dykker ned i myterne bag de mere eller mindre genkendelige former og fortæller om de stjerner der udgør dem.

I løbet af foråret er det muligt at få et glimt af mange af Solsystemets planeter på himlen. Saturn, Jupiter og Mars kan ses på aftenhimlen og Venus kan du i slutningen af foråret se på morgenhimlen. Vi guider jer til selv at finde planeterne og fortæller lidt om vores nabokloder.

 

I foråret kan du også opleve to meteorsværme: Under Lyriderne i april kan du se op mod 18 stjerneskud i timen, og senere under Aquariderne kan du se op mod 50 stjerneskud i timen. Vi giver gode tips til, hvordan man bedst selv observerer stjerneskud og fortæller mere om, hvad det er for et fænomen.

Endelig ser vi også lidt nærmere på nordlys, som der er øgede chancer for omkring forårsjævndøgn og så fortæller vi om de lyse nætter som man kan opleve fra begyndelsen af maj.