STJERNEAFTEN - SOMMERHIMLEN

Der er ikke mange nattetimer, at kigge på stjerner i, men det betyder til gengæld, at der er blevet plads til en masse af sommerens himmelfænomener – vi ser nærmere på Solen, lyse nætter og lysende natskyer.

kl. 19.15-20.15
Pris: 65 kr.
Studerende og medlemmer: 50 kr.

 

Køb billetter

 

 

Som sædvanlig kigger vi nærmere på, hvad du generelt kan se på nattehimlen, men vi vil især fokusere på de ting, som man kan se i løbet af sommermånederne.  Vi kigger på fænomenet lyse nætter, som gør, at det aldrig bliver rigtig mørkt her om sommeren og så tager vi også et kig på lysende natskyer, som du kan være heldig at se i de lyse sommernætter. Endelig kigger vi nærmere på vores egen stjerne Solen, som vi har rig mulighed for at observere nu.

 

Solen udstråler energi indenfor alle bølgelængder af det elektromagnetiske spektrum – både det lys vi kan se, men også UV-, infrarødt-, radio- og gammastråling, som vi mennesker ikke kan se. Solen er en vigtig drivkraft for Jordens miljø, og den vigtigste betingelse for livet på vores planet. Derfor er studiet af Solen en vigtig gren indenfor astronomien, og kan for eksempel give os mere viden om den rige aktivitet i Solens atmosfære, hvor der jævnligt slynges millioner af tons materiale ud i soleksplosioner.

 

Vi klæder jer på til selv at navigere rundt på nattehimlen, og fortæller hvilke stjernebilleder og planeter, I skal holde særligt udkig efter i løbet af juli.

 

Stjerneaften

Den sidste onsdag i hver måned tager vi jer med på en rejse hen over nattehimlen. Vi gennemgår hvilke planeter og stjernebilleder, som du kan se på himlen for tiden og tager fat i aktuelle himmelfænomener som fx nordlys og lyse nætter. Hver måned vil vi dykke dybere ned i et aktuelt emne fx Venus, sommerhimlen eller Månen.