OBSERVATIONSAFTEN

Har du lyst til at observere nattehimlen gennem et stort teleskop med en astrofysiker som guide? Du vil få mulighed for at kigge på Månen, dobbeltstjerner, stjernehobe, galakser og meget andet.

kl. 21.00-23.00

GRATIS

Har du lyst til at se nærmere på Månen, dobbeltstjerner og galakser, så kig forbi Tycho Brahe Planetarium tirsdag den 3. oktober og torsdag den 19. oktober fra kl. 21:00-23:00.

 

Vi holder to observationsaftener i oktober måned:

 

Tirsdag den 3. oktober vil vi specielt bruge tid på Månen, som er 2 dage fra fuldmåne og derfor meget imponerende. Vi vil også kigge på dobbeltstjerner og stjernehobe. Der vil være mulighed for at tage billeder af Månen med mobiltelefoner i teleskopet. 

 

Torsdag den 19. oktober er Månen ikke på nattehimlen, så der vil vi bruge tid på lyssvage objekter som stjernehobe og Andromeda galaksen. Desuden får vi besøg af den lille meteorsværm Orioniderne, som vil betyde, at man kan være heldig at se stjerneskud. Vi vil også kigge på planeten Uranus, som er tættest på Jorden på dette tidspunkt. Denne dag vil det ikke være muligt at tage billeder i teleskopet.

OBS – Vejret

Hvis det er overskyet, aflyser vi observationsaftenen. Vi vil opdatere denne side og du kan også følge med på Facebook.