STJERNEAFTEN – MERKUR

Man kan være heldig at få et glimt af Solsystemets mindste planet, Merkur i løbet af næste måned. Og der er samtidig rig mulighed for at se andre planeter og stjernebilleder.

kl. 19.15-20.15
Pris: 65 kr.
Studerende og medlemmer: 50 kr

Som sædvanlig kigger vi nærmere på, hvad du generelt kan se på nattehimlen, men vi vil især fokusere på den lille planet Merkur, der kan ses lige inden solopgang mod øst.

Merkur er den mindste blandt vores solsystems planeter - den er ikke meget større end Månen! De gamle grækere troede at Merkur var to planeter - når Merkur var øst for Solen kaldte de planeten ‘Apollo’ og når den var vest for Solen kaldte de den ‘Hermes’. I september vil Merkur stå vest for Solen.

Merkurs kredsløb om Solen kun 88 dage - det er dobbelt så hurtigt som Merkurs døgn, på 176 jord-dage. Merkur har næsten ingen atmosfære, og blandt Solsystemets planeter er Merkur den planet, som har de største temperatursvingninger - fra hele 430 ℃ i løbet af Merkurs dag til -183 ℃ under Merkurs lange nat. Alt det og meget mere kan du høre om til denne stjerneaften.

Vi klæder jer også på til selv at navigere rundt på nattehimlen, og fortæller hvilke stjernebilleder og planeter, I skal holde særligt udkig efter i løbet af august.

Stjerneaften

 

Den sidste onsdag i hver måned tager vi jer med på en rejse hen over nattehimlen. Vi gennemgår hvilke planeter og stjernebilleder, som du kan se på himlen for tiden og tager fat i aktuelle himmelfænomener som fx nordlys og lyse nætter. Hver måned vil vi dykke dybere ned i et aktuelt emne fx Venus, sommerhimlen eller Månen.