FAMILIEDAG - STJERNER

Til denne familiedag vil vi undersøge stjerner fra alle vinkler, når vi kaster os ud i et kreativt værksted og når vi tager på en digital rejse i vores store rumteater.

kl. 9.30-11.30
Pris: 150 kr.
Alder: ca. 6-10 år

Det meste af det lys, som vi kan se kommer fra stjerner. Stjerner er kugler af gas, som er enormt tunge. De består mest af de letteste grundstoffer i universet, brint og helium.

Til denne familiedag ser vi nærmere på hvad stjerner er for nogle størrelser.  

 

Dagen begynder med et lysshow, hvor vi laver forsøg og ser nærmere på det lys, der kommer fra stjerner. Lys er energi fra Solen. Stjernerne udsender lys i forskellige farver. Det kaldes bølgelængder. Jo kortere lysbølgen er, desto mere blåt er lyset, og jo længere den er, desto mere rødt er det. Solen sender bølger ud med flere forskellige bølgelængder. En stor del af Solens lys kan slet ikke ses af menneskets øje. 

 

Derefter tager vi på en stjernerejse i form af et live foredrag med vores astro-guide i det store rumteater. Her ser vi nærmere på vores egen stjerne Solen og de planeter, som kredser om den. Vi besøger både vores naboplanet Mars og Solsystemets største planet Jupiter. Vi rejser også længere ud i Universet for at se på vores egen galakse Mælkevejen. Hjemsted for mellem 200-400 milliarder stjerner.

 

Vi slutter dagen af med et stjerneløb. Et løb, hvor man blandt andet skal tælle stjerner, finde stjernebilleder og andre sjove ting. 

 

Efter familiedagen er der adgang til udstillingen og man kan opleve resten af weekendens program. Der er fx astroshow kl. 12. Du kan læse mere om det almindelige weekendprogram her

 

Planetariet åbner kl. 9

 

Familiedag

Familiedagene er arrangementer, hvor børn er i centrum. Vi udforsker forskellige astronomiske emner i børnehøjde. Vi leger lege og tager på rumrejse i rumteateret. Familiedagene henvender sig primært til børn i aldersgruppen 6-10år.