Teleskopaften

Til teleskopaften kan du bygge dit eget teleskop og lære at bruge det. Vi lærer samtidig at navigere på nattehimlen på Tycho Brahe Planetarium.

PRIS:
Pris (1 person, 1 teleskop): kr. 499
Pris(2 personer, 1 teleskop): kr. 549

7. MARTS 2017 KL 17.00 - 19.00

 

Har du haft lyst til at lære at kigge på nattehimlen i et teleskop men har haft svært ved at komme i gang? Mangler du måske bare en undskyldning for at komme i gang med astronomi som hobby? Uanset anledningen har du mulighed for at bygge dit eget teleskop og lære at navigere på nattehimlen på Tycho Brahe Planetarium til denne teleskopaften.

Vi begynder aftenen med at samle vores eget Galileoskop, under kyndig vejledning af Carsten Andersen. Et Galileoskop er et godt begynderteleskop, der blev udviklet i forbindelse med det Internationale Astronomi år i 2009.

Når vi har samlet vores teleskoper, vil vi lære at bruge programmet Stellarium til at planlægge aftenens observationer, og til sidst vil vi gå ud og bruge vores ny-samlede teleskoper til at observere nattehimlen. Det er nødvendigt at bruge et almindeligt fotostativ for at kunne observere med teleskopet, så har du allerede et fotostativ kan dette derfor bruges.

Du er velkommen til at medbringe dit eget fotostativ - ellers er det muligt at låne et på aftenen.

Arrangementet er tilrettelagt til voksne og børn over 12 år. Alle børn under 18 år, skal dog have en voksen med som ledsager.

Pris (1 person, 1 teleskop): kr. 499

Pris(2 personer, 1 teleskop): kr. 549

Det får du:
- Dit eget begynderteleskop
- Guide til brug af Stellarium
- Instruktioner i brug af teleskopet