STJERNEAFTEN – SOMMERENS STJERNEHIMMEL

Sommerens nattehimmel byder på flotte stjernebilleder, planeter og meteorsværme. I dette foredrag guider vi jer gennem det hele, og giver gode tips til, hvordan du selv kan observere de spændende fænomener på himlen.
kl. 19.15-20.15
Pris: 160 kr.
Studerende og medlemmer 130 kr.

Sommerens stjernehimmel giver os rig mulighed for at se mange forskellige stjernebilleder. Vi guider jer rundt på himlen fra Karlsvognen til Nordstjernen og Lille Bjørn og videre til Cassiopeia og sommertrekanten. Vi dykker ned i myterne bag de mere eller mindre genkendelige former og fortæller om de stjerner der udgør dem.

I løbet af foråret er det muligt at få et glimt af mange af Solsystemets planeter på himlen. Saturn, Jupiter og Mars kan ses på nattehimlen og man kan også være heldig at få øje på Venus på aftenhimlen. Vi guider jer til selv at finde planeterne og fortæller lidt om vores nabokloder.

 

I løbet af sommeren du også opleve en af årets største meteorsværme. Det er Perseiderne i august, hvor du kan se op mod 110 stjerneskud i timen under maksimum. Vi giver gode tips til, hvordan man bedst selv observerer stjerneskud og fortæller mere om, hvad det er for et fænomen.

Endelig fortæller vi om de lyse nætter som man kan opleve fra begyndelsen af maj og ser lidt nærmere på Solen, som vi får rig mulighed for at lære bedre at kende. Også Månen får lidt ekstra opmærksomhed med den totale måneformørkelse, der finder sted den 27. juli.

Kom gerne i god tid, så vi kan få alle på plads inden vi begynder. Billetten giver også adgang til vores udstilling, hvoraf den nyeste del ’Made in Space’ åbnede i februar. Udstillingen kan ses inden foredraget begynder, men er lukket når det er færdigt.