Det sker...

Her finder du en oversigt over alle de spændende ting, der sker på Planetariet. Det er f.eks. filmpremiere, events, foredrag, samarbejder, ferieaktiviteter for hele familien m.m.

 

2. juni: After Dark - Kosmisk støv

Sted: Tycho Brahe Planetarium

Talere: Anja C. Andersen, lektor på Dark Cosmology Centre, Niels Bohr Institut

Dato & tid: Torsdag den 2. juni

Tid: Kl. 19:00-21:00

Normalpris: 99,- kr. – Studerende: 75,- kr. – Medlemmer: Gratis 

 

Støv er en allestedsnærværende komponent i kosmos, og påvirker direkte eller indirekte de fleste forskningsområder inden for astronomi. Dette på trods af at mængden af støv i en galakse som vores egen Mælkevej er relativ lille. En femtedel af den del af galaksens masse som stjerner, planeter, mm. udgør består af gas og støv. Af denne femtedel består 99% af gas og 1% af støv. Støvet dannes i stjerners yderste atmosfære lag i slutfasen af stjernernes liv. Når støvet dannes, vil det blive blæst ud i rummet mellem stjernerne, her dannes komplekse molekyler, som f.eks. aminosyrer, alkohol og sukker på støvoverfladen. I gas- og støv-skyerne bliver nye stjerner dannet og de tilstedeværende støvkorn spiller en alt afgørende rolle for at stjerner som Solen og planeter som Jorden kan dannes.

Anja C. Andersen er lektor på Dark Cosmology Centre, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet og forsker i stjernestøv. Til dagligt arbejder hun med at kortlægge hvordan støv dannes i Universet og hvilken indflydelse det har for planet dannelse, stjerneudvikling, samt for observationer af det tidlige univers. Hun er medforfatter på mere end 75 videnskabelige artikler; derudover 25 artikler inden for forskningspolitik og i relation til ”køn i akademia”; samt 50 populær videnskabelige astronomi/fysik artikler; desuden en artikel om didaktik i fysik. Hun har skrevet 4 børnebøger og adskillige bøger for voksne om astronomi.

 

Tilmeld dig torsdag den 2. juni kl. 19:00

 

29. juni: Stjerneaften

Sted: Tycho Brahe Planetarium

Dato: Onsdag den 29. juni

Tid: Kl. 20:00-21.00

Pris: 50,- kr. pr. person

 

Hvad kan man se på nattehimlen i denne måned, og hvordan navigerer man bedst rundt på himlen? I en række nye foredrag kigger vi på månedens nattehimmel og ser hvilke stjernebilleder og planeter, der er synlige på nattehimlen, og hvordan du bedst observerer dem. Vi vil også gennemgå særlige begivenheder der finder sted i den kommende måned som f.eks. meteorsværme eller lysende natskyer. Du vil få gode råd til, hvordan du får mest ud af dine observationer og baggrundsinformation om de forskellige stjerner og andre objekter som du kan se på nattehimlen.

 

Tilmeld dig onsdag den 29. juni

 

 

 

2015: Gratis audioguide til udstillingen

Fra juli tilbyder vi alle vores gæster en gratis audio guide til udstillingen 'Det aktive Univers', når du har betalt entrébillet. Alt du skal gøre, er at tage din smartphone med dig og tilslutte dig det gratis WIFI, som vi tilbyder vores gæster.

 

Læs mere om audio guiden

 

 

2015: Få gratis adgang med Copenhagen Card

Tycho Brahe Planetarium er en del af Copenhagen Card, som blandt andet giver dig gratis adgang til 72 museeer og attraktioner i København.

Så hvis du har lyst til at være turist for en eller flere dage i København, så er det en mulighed.

 

Læs mere om Copenhagen Card

 

2015-2016: SPACE-LEGEOMRÅDE FOR BØRN

Planetariet byder små og store rum-interesserede velkommen i et legeområde sponseret af PLAYMOBIL, som kan udforskes, når man ønsker det.

Her kan børnene leve sig ind i rollen som astronaut. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når ukendte planeter og fjerne galakser skal udforskes. Kom og leg med. 

 

Tidligere aktiviteter på Planetariet i 2015

Hubble: 25 år i rummet

Påskeferien 2015

Premiere på 'Journey to Space'

Solformørkelsen 2015

Vinterferien 2015

 

Tidligere aktiviteter på Planetariet i 2014

Læs mere her

Kontakt os

Tycho Brahe Planetarium

Gl. Kongevej 10

1610 København V

Åbningstider

12:00 - 19:40 | Mandag
09:30 - 19:40 | Tirsdag
09:30 - 19:40 | Onsdag
09:30 - 19:40 | Torsdag
10:30 - 20:50 | Fredag
10:30 - 20:50 | Lørdag
10:30 - 19:40 | Søndag

Kontakt Billetsalg

Telefon 33 12 12 24

 

Tycho Brahe Planetarium tager forbehold for eventuelle ændringer i forbindelse med priser, forestillinger, åbningstider mm..

Cookies

Brug af cookies på Planetariet.dk
Læs mere