NY UDSTILLING: MADE IN SPACE

Den 1. februar 2018 slår Tycho Brahe Planetarium dørene op til en helt ny udstilling. Det betyder også at det centrale udstillingsområde vil være lukket fra uge 43 i efteråret 2017.

MADE IN SPACE


Den nye udstilling hedder Made in Space og handler om, hvor vi alle sammen kommer fra. Din krops byggesten – atomerne – kommer fra rummet og på en kosmisk rejse finder vi ud af, hvor de forskellige grundstoffer helt præcist bliver dannet.

Hydrogenet i vandet i dine celler kommer fx fra Big Bang, jernet i dit blod er blevet dannet inde i stjerner og zink, som er vigtigt for dit immunforsvar, kommer fra store stjerneeksplosioner – supernovaer.

Udstillingen bliver en eksplosion af visuelle indtryk. Den er udarbejdet i samarbejde med udstillings- og designvirksomheden 59 Productions fra London med en tanke om, at sætte beskueren i centrum. Vi gør brug af den nyeste teknologi og hele udstillingen er designet fra bunden med afsæt i faglighed.

 

Udstillingen er blevet til med støtte fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene formål.

På grund af ombygning har vi lukket den centrale del af vores udstillingsområde fra d. 23. oktober 2017 til d. 1. februar 2018. Det vil dog stadig være muligt at besøge resten af udstillingen, blandt andet Space Mission, hvor du kan sende din egen rumraket afsted. Du kan også stadig se vores månesten, som astronauterne fra Apollo 17, havde med tilbage til Jorden.

Vi ser frem til at byde jer velkommen i en udstilling om sorte huller, stjerner, galakser og ikke mindst dig.

 

Udstillingen åbner den 1. februar 2018.