Påskeferie på Planetariet

I påskeferien kan du udforske universet på Tycho Brahe Planetarium. Du kan både opleve vores nye udstilling, se film i den store Kuppelsal og være med til spændende aktiviteter.

Påskeprogrammet gælder fra 24. marts - 2. april

I påskeferien kan du udforske universet på Tycho Brahe Planetarium. Du kan både opleve vores nye udstilling, se film i den store Kuppelsal og være med til spændende aktiviteter.

Den nye udstilling ’Made in Space’ er en udstilling om, hvor vi alle sammen kommer fra. Din krops byggesten – atomerne – kommer fra rummet, og på en kosmisk rejse finder vi ud af, hvor de forskellige grundstoffer helt præcist stammer fra.

Hydrogenet i vandet i dine celler kommer fra begyndelsen af det hele – fra Big Bang. Livet består af DNA, som blandt andet er bygget op af grundstoffet karbon, der bliver dannet i stjerner. Stjernerne i universet fungerer som store grundstofs-fabrikker, og det er også her, at jernet i dit blod er blevet dannet. Grundstoffet zink er vigtigt for dit immunforsvar og kommer fra store stjerneeksplosioner – supernovaer. Det og meget andet kan du blive klogere på i Made in Space.

Følg med rundt med en astrofysiker

I påskeferien kan du komme med på guidede ture i udstillingen, hvor vores astro-guider vil fortælle meget mere om universet. Det vil også være muligt, at stille spørgsmål før, under og efter turen.

Der er guidetur i udstillingen kl. 11.15, 12.55, 14.15 og 15.35

Lav dit eget solsystem

Vi åbner op for det kreative værksted, hvor du i ægte klippe-klistre-stil kan lave dit eget Solsystem. Du kan male Saturns ringe og lave kratere på Merkur. Men du kan også slippe fantasien løs og opfinde dine egne planeter.

Det kreative værksted er åbent fra 11-15.

To nye udstillinger

Ud over den nye udstilling Made in Space, som handler om vores allesammens historie, har vi endnu en ny udstilling på programmet. I vores udstillings-hjørne om Tycho Brahe kan du lære Danmarks mest berømte astronom at kende. Du kan få historien om, hvorfor han gik med sølvnæse og se, hvad det var, han opdagede på himlen i 1572.

Inddragende film

Inklusiv i entreen er også adgang til en film i den store Kuppelsal. Du kan blandt andet tage med ud i rummet og lede efter liv eller en tur til den dybe jungle i Amazonas på jagt efter beviset på Darwins teorier.

Du kan se det aktuelle filmprogram her.

Du kan se mere om priser og åbningstider under fanen Planlæg besøg.