Praktisk information

Her finder du en række praktiske oplysninger, før du besøger os og skal ind og se en film i Kuppelsalen

Kuppelsalen...

…er Tycho Brahe Planetariums store filmsal med et kæmpe kuppellærred på næsten 1.000 m2. Dørene til vores filmsale åbnes ca. 5 minutter før forestillingen starter.

 

Garderobe

Vi har aflåselige garderobeskabe. Prisen er 5,- Husk at tage de ting, du skal bruge herinde ud, da boksen sluger mønten. Vi har også garderobestativer. Al opbevaring i vores garderobe sker på gæstens eget ansvar.

 

Elevator

Der findes elevator op til Kuppesalen. Elevatoren kan benyttes af gangbesværede.

 

Skrald og tomme flasker

Der er opstillet skraldespande rundt i huset. Tomme flasker og dåser bedes lagt i de store hvide papcontainere.

 

Digital rumrejse

Filmforestillinger i Kuppelsalen indledes med en 15 minutters digital Rumrejse.

 

Toiletter

Alle toiletter, både dame-, herre- og handicaptoiletter befinder sig i stueetagen tæt ved udgangen.

 

Handicap-toiletter

På handicaptoilettet forefindes også en pusleplads. Handicaptoilettet er fortrinsvis til handicappede og gæster, der har behov for at bruge puslebordet.

 

Gratis audioguide

Du kan downloade den gratis audioguide til smartphone eller tablet. Wifi: planetarium adgangskode: internet. Læs mere på informationstavlen ved indgangen til Udstillingssalen. Headsets kan købes i billetsalget for 20,-

 

Guideture og astroshows

I weekenden og udvalgte skoleferier har vi guidede ture og astroshows. For mere info se skærmen.

 

Aldersbegrænsning

Børn under 3 år har ingen adgang til forestillinger i Kuppelsalen. Derudover kan der være visse aldersmæssige begrænsninger fastsat af Medierådet. De vurderer alle film, der bliver vist på Tycho Brahe Planetarium. Alderbegrænsningen fremgår under hver enkelt film i Filmprogrammet.

 

Dansk indtaling

Næsten alle vores film er med dansk tale. Der kan være enkelte, f.eks. koncertfilm eller lignende, som kun bliver vist med engelsk tale. Check under den enkelte film - her finder du også oplysninger om filmens længde.

 

Engelsk indtaling

Ønsker du den engelske indtaling af filmen, kan du købe hovedtelefoner i billetsalget til kr. 20,-. Det er der mulighed for til de fleste af vores forestillinger i Kuppelsalen.

 

Forestillingens længde

En forestilling i Kuppelsalen varer ca. en time. Enkelte er kortere eller længere.

Under den enkelte film kan du se, hvad længden præcis er. Her finder du også en beskrivelse af filmen, oplysninger om filmens indtaling og evt. aldergrænser.

 

Handicapvenlige faciliteter

Tycho Brahe Planetarium tilbyder handicaptoilet, elevator og tre kørestolspladser i Kuppelsalen. Du har mulighed for gratis at låne en kørestol. Vi anbefaler at du laver en aftale om udlån på forhånd, da vi kun har en.

Hvis du som handicappet har et ledsagerkort, kan du gratis medtage din ledsager. Førerhunde må gerne medtages, også i Kuppelsalen. Læs mere på godadgang.dk

 

Dyr
Dyr må ikke medbringes i Tycho Brahe Planetarium
Førerhunde er undtaget.

Lille Sal

Film i Lille Sal vises i 3D. 3D-brillerne findes inden for døren på væggen til venstre i Lille Sal. Fra tid til anden vises korte film i Lille Sal. De er gratis, når man har en billet til Kuppelsalen eller til udstillingen. De korte film kører i sløjfe.

 

Oversættelse

Der er engelsk oversættelse til alle de korte 3D-film i Lille Sal.

Bemærk, at der ikke er oversættelse til alle de længerevarende film!

 

Hvor lange er filmene i Lille Sal?

Filmene varer mellem 5-12 minutter. Bemærk, at Lille Sal kan være lukket på grund af særarrangementer og foredrag.

 

Spillefilm i Lille Sal

Du har også mulighed for at se længere spillefilm i Lille Sal på ca. 55 minutters spilletid. Du kan bestille billetter til filmene via vores filmprogram.