Udstillingen

Gå på opdagelse i Tycho Brahe Planetariums udstilling om rummissioner og universet før eller efter din tur i Kuppelsalen
Space Mission
Udforsk en rumsonde, se hvordan det regner med diamanter ved at kigge gennem kraterne på en planets kratere, eller hvad med at sende en rumsonde afsted mod Mars?
Den nye interaktive udstilling byder på mange sjove aktiviteter for hele familien. Du kan blandt andet opleve dig selv i forskellige bølgelængder af lys og se, hvorfor vi observerer galakser ude i rummet med forskellige typer teleskoper, kigge ind i forskellige planet-kratere og se, hvordan det regner med diamanter på planeten Neptun. I informationssystemet kan du gå på opdagelse og fordybe dig i film, animationer og artikler om rummissioner og rumforskning.

Udstillingen er muliggjort gennem støtte fra Nordea-fonden, Terma A/S samt danske universiteter og rumfartsvirksomheder.

Vær en del af oplevelsen

Vil du have en visuel oplevelse med astronomi og rumfart? Så kan du f.eks. styre Magic Planet i midten af den permante udstilling 'Det aktive Univers'. Hvor hurtigt skal planeten rotere? Hvilken planets overflade vil du se? Du kan også konkurrere med din familie eller venner i det spændende Space Race. Computeren følger dine bevægelser, og du skal blandt bruge din krop til at styre et rumskib fra Solen til Pluto.

 

Vi gør opmærksom på, at huset af og til anvendes til private arrangementer, hvilket kan forårsage, at dele af udstillingen er lukket.