Rumteatret

Rumteatret er Planetariets hjerte, der med sit næsten 1.000 m² store lærred leverer en helt særlig filmoplevelse

Tæt på oplevelserne
Rumteatret er Tycho Brahe Planetariums filmvisningssal.
Her oplever du stjernehimlen og universet på en rumrejse med det Digitale Univers eller naturen og rummet gennem de spektakulære IMAX-film – verdens største filmformat. Derudover kan du også se de digitale 3D-film, som giver en realitstisk følelse af at kunne række ud og være helt tæt på oplevelserne.

Det kuppelformede lærred
Planetariets film bliver vist på Rumteatrets 1.000 m² store kuppelformede lærred.
Lærredet er så stort, at det omslutter publikum og giver dig en oplevelse af selv at være til stede – midt i filmen.

Helhedsoplevelse
Lydanlægget understøtter helhedsoplevelsen sammen med filmene.

 

Det DIGITALE UNIVERS - Verdensnyhed i kæmpeformat

Tycho Brahe Planetariums nye DIGITALE UNIVERS er en nyhed i kæmpeformat på det næsten 1.000 m2 store kuppellæred. Aldrig har det været så flot, så skarpt (4K opløsning) og så lysstærkt. Faktisk overgår det, hvad du kan opleve på noget andet planetarium i hele verden.

 

Rundt i solsystemet og til de yderste galakser

Det DIGITALE UNIVERS kan tage dig med til Solsystemets tidligste barndom, hvor livet opstod på vores planet. Eller du kan komme på besøg Solsystemets planeter og måner, som de ser ud i dag.

Hvorfor er Planetariet det fede sted at se 3D?

I en normal biografsal vil du opleve, at billedet bliver projiceret op på et lærred for enden af salen. Når du ser på lærredet vil du måske også se de andre publikummer, væggene i siden, loftet og det der er rundt omkring lærredet.

Maksimerer synsfeltet

Rumteatret i Planetariet har en særlig geometri, hvor sædernes placering i forhold til lærredet maksimerer synsfeltet. På den måde ser du kun billedet eller i bedste fald er helt omgivet af billedet.

Helt unik filmoplevelse

Det projicerede billede er så stort, at det udfylder og endda overskrider det primære synsfelt. Det ser ud, som om billedets grænser er væk. Denne optimering af billedets størrelse og lærredets placering i forhold til sæderne giver en oplevelse af at være med i filmen.

Planetariet er det eneste sted i Danmark, hvor du oplever denne kompromisløse superoptimering af alle afgørende elementer for en helt unik filmoplevelse.