VORES KOSMISKE REJSE - FØDSELSDAGSVISNING

Tag med os tilbage i tiden, til en episk rejse gennem tid og rum i verdens største filmformat IMAX. Den 1. november er det 29 år siden, at Tycho Brahe Planetarium slog dørene op første gang. Det fejrer vi med en filmvisning af den mest populære film der er vist i kuppelsalen ’Vores kosmiske rejse’

Program

18.00 Ankomst og mulighed for at se udstillingerne

19.15 Foredrag: Tycho Brahe Planetarium gennem 29 år

19.30 Filmvisning: Vores kosmiske rejse

20.30 Tak for i aften

 

Pris: 160 kr.

Studerende: 130 kr.

Medlemmer: gratis

 

Vi fejrer fødselsdag ved at genopsætte den mest populære IMAX-rumfilm vi nogensinde har haft på programmet ”Vores kosmiske rejse”. Før filmen fortæller vi lidt om Planetariets historie og ikke mindst om de spændende planer for fremtiden.

’Vores Kosmiske Rejse’ tager dig med en på en spændende rejse i tid og rum - i IMAX. Fra universets yderste grænse og helt ned til atomernes mikrokosmos. Det er en spektakulær film om universets enorme dimensioner og dets sammenhæng med livets komplicerede mikrostrukturer. Du kan opleve Big Bang, galaksekollisioner og meget mere.

IMAX er et filmformat med meget stor størrelse. Der findes et særligt format til kuppellærreder, som er det vi har på Tycho Brahe Planetarium. IMAX film vises på Tycho Brahe Planetarium stadigvæk fra de enorme filmruller i 70 mm format. IMAX DOME (originalt kaldet OMNIMAX) er et selvstændigt format og er designet til fremvisning med en filmprojektor i videnscentre eller museer med kuppellærred. Alle OMNIMAX- film er under en time af varighed på grund af spolestørrelsen

Før foredraget vil det være muligt at se udstillingen, hvoraf den nyeste del ’Made in Space’ er åbnet tidligere i år, så kom gerne i god tid.

Alder: fra 7-100 år.