Er der nogen derude?

Film og foredrag:
Er vi alene i universet, eller er der andre derude et sted? Dette spørgsmål er et, som mange af os har stillet os selv. Denne aften ser vi nærmere på, hvad der skal til, for at liv kan opstå og udvikle sig på en fremmed klode.

 

Er vi alene i universet, eller er der andre derude et sted? Dette spørgsmål er et, som mange af os har stillet os selv. Denne aften ser vi nærmere på, hvad der skal til, for at liv kan opstå og udvikle sig på en fremmed klode.

 

Program:

17.00-18.00   Adgang til udstillingen Made in Space

18.00-19.00   Liv i universet – film i Kuppelsalen

19:00-19.30   Bobler i udstillingen Made in Space

19.30-20.30   Foredrag om exoplaneter med professor Hans Kjeldsen

21.00         Tak for i aften 

 

 

Pris:

Film og foredrag: 225 kr.

Film og foredrag (årskort): 165 kr.

 

    

 

Liv i universet – Film i Kuppelsalen

Aftenen begynder med en tur i den store Kuppelsal med filmen ’Liv i universet’ - Med fantastiske billeder fra de kraftigste teleskoper i verden kommer du med på en tur til overfladen på Mars og videre til Jupiter og Saturns is-måner og helt ud til universets yderste grænse. Du kan opleve de utrolige lava-områder på Hawaii og de hydrotermiske skorstene dybt nede under havet. I disse barske omgivelser forsøger astrobiologer at finde ud af, hvordan liv får fat.

 

Den nye udstilling Made in Space

Efter filmen serverer vi bobler i den nye udstilling Made in Space. En udstilling som Hans Kjeldsen har bidraget til med sin viden om exoplaneter. Made in Space er en udstilling om, hvor vi alle sammen kommer fra. Din krops byggesten – atomerne – kommer fra rummet, og på en kosmisk rejse finder vi ud af, hvor de forskellige grundstoffer helt præcist bliver dannet. 

Det vil ikke være muligt at se udstillingen efter foredraget.

 

   

På planetsafari til fremmede egne af vores univers – foredrag ved professor Hans Kjeldsen

Efter filmen tager professor Hans Kjeldsen fra Stellar Astrophysics Centre på Aarhus Universitet os med på en rejse til fremmede verdener. Siden 1995 har astrofysikere fundet flere tusinde exoplaneter – planeter der kredser om andre stjerner end vores sol. Til forskernes overraskelse, har man opdaget mange mærkværdige exoplaneter, også nogle som man ikke havde forestillet sig kunne eksistere. Hans Kjeldsen vil vise os hvilke exoplaneter vi kender til i dag, hvordan vi har fundet dem og komme med sit bud på, om vi måske en dag snart finder en ny planet, der minder om Jorden.

 

ALDER: Fra 15 år.