STJERNESKUD

I løbet af de næste måneder har vi mange meteorsværme, hvor man kan se mange stjerneskud på kort tid, i vente og til dette foredrag i den store Kuppelsal klæder vi dig på til selv at kunne gå på stjerneskudsjagt og fortæller mere om, hvad de lysende spor på himlen i virkeligheden er.
kl. 19.15-20.15
Pris: 160 kr.
Studerende og medlemmer: 130 kr.

I april kan vi opleve meteorsværmen Lyriderne og senere på året kommer de store meteorsværme Aquariderne og Perseiderne.

Stjerneskud er brændende sten, der trækker et lysende spor hen over himlen på sin vej ned gennem vores atmosfære. Men hvornår er de bedste muligheder for at se stjerneskud og hvad er forskellen på en meteor og en meteorit?

De lyssvage stjerneskud - dem der er flest af - ses normalt som en lille lysende streg, der hurtigt forsvinder. Varigheden er en brøkdel af et sekund og farven er hvid. Store stjerneskud - såkaldte ildkugler - ses oftere som et klart objekt med en hale. Kraftige stjerneskud kan også bryde op i flere stykker - nærmest som en nytårsraket, de største kan ikke kun ses, men også høres.

 

Vi fortæller mere om de forskellige meteorsværme og ser nærmere på fænomenet stjerneskud. Vi dykker ned i stjerneskuddenes verden og fortæller jer, hvordan I bedst selv kan se de lyse spor på himlen.

Kom gerne i god tid, så vi kan få alle på plads inden vi begynder. Billetten giver også adgang til vores udstilling, hvoraf den nyeste del ’Made in Space’ åbnede i februar. Udstillingen kan ses inden foredraget begynder, men er lukket når det er færdigt. 

Billedet er taget af Jean-Francois Graffand