STJERNEAFTEN – EFTERÅRETS STJERNEHIMMEL

Det begynder at blive mørkere, og det betyder flere timer til at kigge på stjerner. På en af årets sidste sommerdage kigger vi frem mod efteråret. Efterårets nattehimmel byder på flotte stjernebilleder, planeter og meteorsværme. I dette foredrag guider vi jer gennem det hele, og giver gode tips til, hvordan du selv kan observere de spændende fænomener på himlen.

Program

18.00 Ankomst og mulighed for at se udstillingerne

19.15 Foredrag: Efterårets stjernehimmel

20.15 Tak for i aften

 

Pris: 160 kr.

Studerende og medlemmer 130 kr.

 

Efterårets stjernehimmel giver os rig mulighed for at se mange forskellige stjernebilleder. Vi guider jer rundt på himlen fra Karlsvognen til Nordstjernen og Lille Bjørn og videre til Cassiopeia. Vi dykker ned i myterne bag de mere eller mindre genkendelige former og fortæller om de stjerner, der udgør dem.

I løbet af efteråret er det muligt at få et glimt af nogle af Solsystemets planeter på himlen. Saturn og Mars kan fx ses på aftenhimlen mod Syd. Vi guider jer til selv at finde planeterne og fortæller lidt om vores nabokloder.

I løbet af efteråret kan du også opleve nogle af årets store meteorsværme. Orioniderne i oktober og Leoniderne i november, hvor du kan se henholdsvis op mod 20 og 15 stjerneskud i timen under maksimum. Vi giver gode tips til, hvordan man bedst selv observerer stjerneskud og fortæller mere om, hvad det er for et fænomen.

Kom gerne i god tid, så vi kan få alle på plads inden vi begynder. Billetten giver også adgang til vores udstilling, hvoraf den nyeste del ’Made in Space’ åbnede i februar. Udstillingen kan ses inden foredraget begynder, men er lukket når det er færdigt.

Alder: fra 12 år.   

Billedrettigheder: NASA & Bill Dickinson