ASTRONOMI FOR BEGYNDERE

Vil du vide lidt mere om vores univers? Dette foredrag er en begynderguide til kosmos, og vi giver svar på de helt essentielle spørgsmål inden for astronomi, som fx hvilke planeter, der findes i Solsystemet, og hvad forskellen er på stjerner, planeter og galakser.

KL: 19.15-20.15

Pris: 160 kr.

Studerende og medlemmer: 130 kr.

 

Til dette 1-times grundkursus, guider vi dig igennem astronomiens verden. Vi starter fra et lavt niveau, og derfor kan alle være med.

Er du også fascineret af begreber såsom stjerner, galakser og dværgplaneter, men har ikke helt styr på hvad forskellen er på en planet og en måne? eller hvordan er det nu lige med stjerner og galakser.

 

Universet er fyldt med fascinerende fænomener lige fra små partikelsammenstød til enorme supernovaeksplosioner. For 4,6 milliarder år siden, i vores galakse, Mælkevejen, kollapsede en lille del af en gigantisk sky af støv og gas, det vi kalder en stjernetåge. Her var der molekyler og atomer som senere blev byggeklodser for både stjerner, planeter og alt det liv vi har her på Jorden, inklusiv os mennesker. Det er bare noget af det, vi tager fat på denne aften, hvor vi danner os det store astronomiske overblik. Vi tager på en rumrejse og får styr på planeterne, stjernerne og alt det imellem.

Kom gerne i god tid, så vi kan få alle på plads inden vi begynder. Billetten giver også adgang til vores udstilling, hvoraf den nyeste del ’Made in Space’ åbnede tidligere i år. Udstillingen kan ses inden kurset begynder, men er lukket når det er færdigt.

Alder: fra 8-100 år.