Lærerkurser

Gratis faglig forkælelse og inspiration til din natur- og teknologiundervisning om rummet. Med udgangspunkt i Månen, får du konkrete aktiviteter og viden som du kan bruge direkte i din undervisning.

I efteråret 2018 udbyder vi kurset Astronomi i Natur og teknologi.

 

Astronomi i Natur og teknologi

Kurset er tænkt som en opgradering af undervisningen i astronomi og rumfart, og henvender sig til lærere som underviser i natur og teknologi på mellemtrinnet.

Udgangspunktet er Månen, da man den 27. juli 2018 og 21. januar 2019 kan opleve totale måneformørkelser i Danmark. Kurset vil brede perspektivet på Månen ud og både handle om missioner til Månen, Månens geologi, vores syn på Månen og ikke mindst Månens betydning for Jorden og os.

Månen passer rigtig godt ind som tema i natur- og teknologiundervisningen på mellemtrinnet, da Månen astronomisk set, er vores nærmeste omverden og er et af de mest kendte himmellegemer, der samtidig har haft og stadig har betydning for livet på Jorden.

 

Pris og tilmelding

Gratis (inkl. frokost) - der vil dog være et gebyr på 500 kr ved udeblivelse.

Tilmelding foregår ved at udfylde nedenstående formular, efter først til mølle. Husk at vedhæfte godkendelse fra skoleleder.

 

Tid og sted

Torsdag d. 1. november, kl. 9.30-16.30 (udsolgt - skriv til skole@tycho, hvis du vil på ventelisten)

eller

Fredag d. 30 november, kl. 9.30-16.30 (udsolgt - skriv til skole@tycho, hvis du vil på ventelisten)

 

Tycho Brahe Planetarium

Gl. Kongevej 10

1610 København V

 

ESERO Danmark

ESERO (European Space Education Ressource Office) er grundlagt under den europæiske rumfartsorganisation ESA. Formålet med ESERO er at styrke undervisningen og viden indenfor naturfag med fokus på rummet og rumfart. ESERO Danmark blev startet i 2017 efter at Danmark i en årerække havde været medlem af ESERO Nordic. Der er en række forskellige aktiviteter arrangeret af danske ESERO partnere. Du kan læse mere om ESERO Danmark her.

Tilmelding til Lærerkursus